Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Ημερα Μνημης Εθνικών Ευεργετών 

Η 30ή Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από το 2007 ως Ημέρα Μνήμης των Εθνικών Ευεργετών, κατόπιν απόφασης της κυβέρνησης Καραμανλή- με εκδηλώσεις οι οποίες περιλαμβάνουν δοξολογίες, καταθέσεις στεφάνων και ομιλίες στη μνήμη πλουσίων Ελλήνων που στήριξαν τη χώρα.

Με σειρά εκδηλώσεων, η περιφέρεια Αττικής τιμησε την Ημέρα Μνήμης, η οποία φέτος ηταν αφιερωμένη στον εθνικό ευεργέτη Ευάγγελο Ζάππα, με την συμπλήρωση των 150 ετών από το θάνατό του.


Ο Πρόεδρος της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμυρνης κος Παπαδατος Ιωαννης τιμησε με την παρουσία του τις εκδηλώσεις, όπου ξεκινησαν το πρωί με δοξολογία στην Μητρόπολη Αθηνών προεξάρχοντος του μακαριότατου αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμου. Με την παρουσία του τιμησε τον Μεγαλους Εθνικούς Ευεργέτες και Μεγάλο Ευεργέτη της Κιβωτού του Μικρασιατικου Πολιτισμού την ΕΣΤΙΑ Νέας Σμυρνης.




Χαιρετισμό απηύθυνε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου ενω ακολούθησε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη από εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η ελληνική ψυχή ανά τους αιώνες μεγαλούργησε επιδεικνύοντας δείγματα μεγαλοψυχίας, γενναιοδωρίας, υπερβάσεως του «εγώ», αλτρουισμού και αυτοθυσίας. Αυτές οι υψηλές αξίες και τα ιδανικά του Έλληνα νοηματοδοτούν την ύπαρξή του, συνυφαίνονται στενά με την ταυτότητά του και αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής του κληρονομιάς



Τα παραπάνω στοιχεία τα αναγνωρίζουμε στην προσωπικότητα των μεγάλων Ελλήνων ευεργετών, οι οποίοι δεν παρέλειψαν να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά για τη δημιουργία κοινωφελών έργων, δείχνοντας έμπρακτα την έντονη φιλοπατρία και την ευγνωμοσύνη τους στον Έλληνα – συνάνθρωπο – συμπατριώτη.

Αρκετά από τα έργα αυτά ακόμη και σήμερα δεσπόζουν στον Ελληνικό χώρο αγέρωχα και ευθυτενή, μεταλαμπαδεύοντας τον ψυχικό πλούτο των Ελλήνων ευεργετών, τα ευγενή συναισθήματα αυτών για την ανθρώπινη ψυχή και την αμέριστη αγάπη και γενναιοδωρία τους προς τον Ελληνικό πολιτισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοπή Πίτας ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμυρνης 2018

Μια μοναδική μουσική βραδιά με νοσταλγικές νότες από την αγαπημένη μας Ιωνική Γη απήλαυσαν τα Μέλη και οι Φίλοι της ΕΣΤΙΑΣ Νέας Σμύρνης, επ’...